Schelte Fokkema ontving de Preventieprijs – Parodontologie Praktijk Fokkema B.V. – ‘s-Hertogenbosch

Parodontologie Praktijk Fokkema

is een verwijspraktijk voor tandvleesproblemen. Dit houdt in dat je een verwijzing van de eigen tandarts of mondhygiënist nodig hebt om een afspraak te maken. Onder het item Parodontologie tref je informatie aan over het werkgebied van de parodontoloog en wanneer een verwijzing zinvol is, maar ook wat parodontitis is en wat de relatie is tussen tandvleesontstekingen en de algemene gezondheid.

Schelte Fokkema ontving de Preventieprijs

Tijdens het najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie werd in 2019 de NVvP – Oral B® Preventieprijs aan Schelte uitgereikt. Deze prijs is door de NVvP ingesteld met als doel om tandartsen en mondhygiënisten te waarderen die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor het vakgebied van de preventie en therapie van parodontale en peri-implantaire aandoeningen en/of het werkterrein van de mondzorgverlener.

De NVvP Preventieprijs was alleen beschikbaar voor mondhygiënisten, maar met ingang van 2019 is de prijs ook beschikbaar geworden voor tandartsen. Schelte zou echter aan beide vereisten hebben voldaan omdat hij zowel mondhygiënist als ook tandarts(-parodontoloog) is.

Volgens de NVvP ligt Schelte zijn hart bij de etiologie van parodontale en peri-implantaire aandoeningen en richt zijn werk zich dan ook op de causaliteit, waarvan preventie de belangrijkste is. Schelte is dan ook een warme pleitbezorger voor een optimale mondverzorging door de patiënt zelf en de niet-chirurgische parodontale therapie.

Schelte ontving de Preventieprijs uit handen van Joyce Baert, Procter & Gamble professional & scientific relationships manager, die namens Oral B optrad (foto links). De prijs werd uitgereikt door Fridus van der Weijden, bijzonder hoogleraar preventie en therapie van parodontale infecties aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, en werd bijgestaan door de voorzitter van de NVvP, Ilara Zerbo (foto rechts).