Reviews van de Parodontologie Praktijk Fokkema te 's-Hertogenbosch

Parodontologie Praktijk Fokkema

is een verwijspraktijk voor tandvleesproblemen. Dit houdt in dat je een verwijzing van de eigen tandarts of mondhygiënist nodig hebt om een afspraak te maken. Onder het item Parodontologie tref je informatie aan over het werkgebied van de parodontoloog en wanneer een verwijzing zinvol is, maar ook wat parodontitis is en wat de relatie is tussen tandvleesontstekingen en de algemene gezondheid.

Reviews van de Parodontologie Praktijk Fokkema

In het voorjaar van 2023 voerden wij een klanttevredenheidsonderzoek uit als onderdeel van de eisen die gesteld worden aan parodontologen erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie. We voerden het onderzoek in samenspraak met Kiyoh uit, die samen met de beroepsorganisatie voor de tandheelkunde een online reviewsysteem heeft ontwikkeld.

In maanden april en mei 2023 werden alle cliënten die de praktijk bezochten gevraagd of zij ons wilden beoordelen. Vervolgens werden in de maanden juni en juli enkel nog cliënten uitgenodigd, die de parodontoloog bezochten. Ongeveer de helft van het aantal uitgenodigde cliënten liet een beoordeling achter.

Zowel cliënten die al langer onder behandeling zijn als nieuw verwezen patiënten beoordeelden onze praktijk, maar ook cliënten die net de behandeling waren gestart of deze juist hadden afgerond. Daarnaast deelden ook cliënten die een tandvleesoperatie hadden ondergaan hun ervaringen.

Beoordeling

Onze cliënten roemen de grote mate van professionaliteit en het hoge niveau van deskundigheid van alle medewerkers in onze praktijk en beoordelen de medewerkers als betrokken, gedreven, toegewijd, enthousiast maar ook als zorgzaam en begripvol. Daarnaast wordt de zeer klantvriendelijke houding van ons team erg gewaardeerd en worden de medewerkers omschreven als uiterst vriendelijk en belangstellend.

Een cliënt omschreef het als volgt: deskundigheid overgoten met gastvrijheid, een volmaakte combinatie”.

De wijze van bejegening wordt door onze cliënten omschreven als respectvol en zonder oordeel, waarbij de mens centraal staat en ruimte wordt geboden aan de eigen visie. Onze cliënten geven dan ook aan dat zij het zeer op prijs stellen dat naar hen geluisterd wordt en met hen meegedacht wordt hoe het beste resultaat bereikt kan worden.

Een cliënt schreef: “er wordt met je meegedacht om de gezondheid van je mond op jouw manier te verbeteren”.

Onze cliënten geven aan dat zij het als zeer prettig ervaren dat zij op hun gemak worden gesteld en dat de wijze van benadering geruststellend is. Daarnaast wordt de sfeer in de praktijk als rustgevend en prettig omschreven net als de werksfeer, die ook als gemoedelijk wordt ervaren. Het wordt dan ook door onze cliënten gewaardeerd dat de medewerkers geduldig en meelevend zijn. Dankzij deze manier van werken in onze praktijk geven diverse cliënten aan dat zij geen of minder angst hebben voor de behandeling of een stukje angst hebben overwonnen en minder gespannen zijn voor een volgende behandeling.

Een client schreef: “mijn schrik om naar de tandarts te gaan is helemaal weg. Er wordt met veel gevoel voor de cliënt gewerkt”.

De uitleg over de kosten, de inhoud van de behandeling en wat je kunt verwachten wordt door onze cliënten als goed en duidelijk ervaren en ze geven aan dat het behandelplan met zorg wordt samengesteld. Verder geven onze cliënten aan dat alles in goed overleg plaats vindt en dat de communicatie fijn is. Daarnaast wordt ook de voorlichting over hoe een mond gezond wordt en de uitleg over hoe je je gebit het beste schoon kunt houden door onze cliënten als zeer positief en leerzaam beoordeeld.

Een cliënt omschreef het als volgt: “doordat ik goed geïnstrueerd wordt in de reiniging van mijn gebit, blijft de conditie van mijn gebit goed! Je wordt goed gehoord en gezien als mens met jouw mogelijkheden tot het schoonhouden van je gebit”.

Onze cliënten ervaren de behandelingen die ze ondergaan in de praktijk als prettig en pijnloos, maar daarnaast ook als goed, grondig, effectief en accuraat. De medewerkers worden omschreven als zeer zorgvuldig en nauwkeurig en daarnaast ook als punctueel. Volgens onze cliënten vinden de behandelingen altijd op tijd plaats en vinden ze dat alles gestructureerd en efficiënt is georganiseerd.

Een cliënt omschreef het als volgt: “alles is naar wens van baliemedewerker tot behandelaar. Het draait als een gesmeerde machine”.

Uitslag vragenlijst

Totaal score 9,2
Totaal aantal beoordelingen 190
Beveelt ons aan 98%
Bereikbaarheid (telefonisch, e-mail)
De termijn voor het maken van een afspraak
Hoe je te woord bent gestaan aan de telefoon/balie
De toegankelijkheid voor mensen die moeilijk ter been zijn
De wachtruimte (comfort stoelen, lectuur, isolatie tegen storende geluiden etc.)
De behandelruimte (hygiëne, privacy, comfort behandelstoel etc.)
De persoonlijke hygiëne (gebruik van schone handschoenen, mondkapje, schone kleding etc.)
De bejegening (vriendelijkheid, geduld, persoonlijke aandacht)
De uitleg die je kreeg over de oorzaak van eventuele pijn of mondproblemen
De uitleg die je kreeg over hoe je jouw gebit het beste kunt verzorgen
De uitleg die je kreeg over waarom een bepaalde behandeling nodig was
De informatie die je kreeg over de verschillende behandelmogelijkheden
Het rekening houden met jouw wensen bij de keuze voor een bepaalde behandeling
De informatie die je kreeg over de kosten van de behandeling (vanaf €250,- is de zorgverlener hiertoe verplicht)
De zorgvuldigheid waarmee de controle of behandeling is gedaan
De deskundigheid waarmee de controle of behandeling is gedaan
Het rekening houden met jouw eventuele angst of pijn tijdens de behandeling(en)

Lijst met reviews

Fijne mensen die er werken, werd meteen op mijn gemak gesteld.
De operatie verliep probleemloos, geen pijn en heerlijke klassieke muziek, die goed hoorbaar was.
Prima uitleg vooraf, accuraat tijdens de behandeling. Duidelijk, concreet en correct nagesprek.
Ik ben in goede handen, ze hebben mij niet alleen een sterker en gezonder gebit gegeven, maar ze hebben mij het vertrouwen in de mondzorg weer terug gegeven.
De parodontoloog is heel empathisch, informeert je goed en is zeer vakkundig.
Wist niet wat me te wachten stond toen ik door de tandarts was verwezen, maar het is me allemaal erg meegevallen.
Er werd goed geluisterd naar mijn klachten en een helder plan van aanpak opgesteld.
Ik kom al geruime tijd in de praktijk en voel me er altijd welkom en veilig, dat geeft veel vertrouwen, heel fijn!
De parodontoloog zet de toon, de norm en de sfeer, maar het hele team doet het met elkaar en ze werken al jaren aan het best haalbare voor mijn gebit,  waarbij ze mijn mogelijkheden waartoe ik in staat ben niet uit het oog verliezen en blijven ze mij pushen zonder verwijten.
Ik kom heel graag in de praktijk.
Ik kwam met problemen en heb nu een gezonde mond.
Ik word er altijd goed ontvangen en ik voel me er op mijn gemak.
Hier heb ik veel uitleg, duidelijkheid en goede zorg ervaren.
Ik vond het doodeng zeg ik eerlijk, maar door de hartelijke ontvangst en de mensen die er werken was dit snel voorbij.
Ik voel me in goede handen.
Duidelijke uitleg en vriendelijk geholpen. Een keer echt het gevoel dat een bezoek aan de “tandarts” nut heeft gehad.
Stukje angst overwonnen.
Ik ben al meer dan 20 jaar, naar volle tevredenheid cliënt.
Vriendelijk personeel, stellen je gerust bij angst.
Persoonlijke benadering en bespreking van het behandelplan na grondig onderzoek. Dat geeft vertrouwen.
Sinds ik bij deze praktijk in behandeling ben, is het weer helemaal goed gekomen met mijn gebit. Ben zeer tevreden.
Ik kom al jaren bij de Parodontologie Praktijk Fokkema, ze hebben me erg goed geholpen om mijn gebitsproblemen onder controle te krijgen.
Door mijn tandarts ben ik ooit doorgestuurd naar de parodontoloog omdat ik ontstekingen aan mijn tandvlees en kaakbot had en er tanden en kiezen los begonnen te staan. Ik kom nu al jaren bij verschillende parodontologen en de problemen zijn al lang verdwenen. Ik heb geen ontstekingen of bloedingen meer. De laatste jaren kom ik bij Parodontologie Praktijk Fokkema en wordt daar erg fijn geholpen. Had ik bij andere parodontologiepraktijken soms de indruk dat de rekening belangrijker was dan m’n gebit, dat is bij Fokkema andersom.
De conditie van mijn tanden blijven nu al jaren stabiel dankzij de parodontale behandelingen.
Ben geholpen voor ernstige tandvleesproblemen en botverlies. Na een aantal behandelingen, operatie en nazorg, is mijn gebit nu gestabiliseerd. Ben daar blij mee en dankbaar voor.
Fijne vakkundige mensen die er voor gezorgd hebben dat mijn tandvlees weer gezond is. Voor de behandeling had ik vaak ontstoken tandvlees. Na onderzoek, enkele behandelingen en uitleg of poetsen en stokers etc. waren de klachten voorbij en mijn tandvlees weer gezond. Nu wordt het enkele keren per jaar gecontroleerd en bijgehouden zodat het ook zo blijft.
Alle medewerkers hebben altijd toegewijde aandacht voor je terwijl alles om je heen zeer efficiënt wordt behandeld. Tevens als je door file bv. wat verlaat bent, werken ze daar zeer flexibel omheen. Onderzoek en advies zijn zeer grondig, alles wordt zorgvuldig uitgelegd aan je, zoals wat het zorgtraject zal zijn.
Ik ben zeer tevreden. Mijn klachten zijn door de goede samenwerking verdwenen.
Ik ben sowieso altijd bang voor een tandarts. De wijze waarop ik ben behandeld in de twee afspraken tot nu toe geven mij vertrouwen op een goed resultaat en voldoen aan mijn verwachting.
Een zeer professionele praktijk met vriendelijke medewerker(ster)s. Mensen die goed opgeleid zijn en je weten gerust te stellen. Ziet er altijd zeer schoon en verzorgd uit. Een goede keuze.
Helaas ben ik te laat verwezen naar de praktijk. Tijdige verwijzing kan veel leed voorkomen. Inmiddels is mijn gebit redelijk stabiel en ben ik erg blij met het behoud van mijn tanden en kiezen. Mijn advies is om ervoor te zorgen dat je een tandarts hebt die bij het aanbrengen van kronen, bruggen, rekening houdt met de pockets. Er moet voldoende ruimte aanwezig zijn om deze te kunnen reinigen. Niet iedere tandarts is daar bekend mee.
Hoewel een behandeling van je tanden – welke behandeling dan ook – eigenlijk onprettig is, ga ik altijd met plezier naar deze praktijk: er is altijd een vriendelijke, rustgevende sfeer en de medewerkers zijn zeer competent en hun werkwijze en attitude professioneel. De wachtkamer ademt de rust en sereniteit van een 4-sterren lounge en er staat altijd (!) een geweldig mooie bos echte bloemen. Er dringen nooit “akelige” geluiden van behandelingen of patiënten door tot de wachtkamer. De wachtkamer is nooit erg vol, meestal zijn er maar twee, hooguit drie patiënten die wachten. De wachttijd is ook altijd kort.
Ik kom hier al ruim 20 jaar. De parodontoloog is vriendelijk, zeer deskundig en secuur. De medewerkers zijn ook zeer vriendelijk en deskundig. Deze mensen hebben mijn gebit gered! Ik ben eindelijk paro-vrij!
Vanaf de eerste keer heb ik een heel goed gevoel bij mijn bezoeken aan de praktijk. De receptie staat je vriendelijk te woord, is heel attent en regelt alle afspraken enz. tot in de puntjes. De parodontoloog is een zeer vakkundig, secuur en een aimabele man: zowel bij controles als bij behandelingen: je voelt je op je gemak en in vertrouwde handen. De mondhygiënist is zeer bekwaam, precies en vriendelijk: ze weet het juiste te doen en adviseert prima. Alle overige medewerkers (foto’s maken, receptie, enz) hebben dezelfde kenmerken: kundig, attent en vriendelijk.
De gezondheid van mijn mond is zwak. In cycli gaat het beter, dan plotseling weer een enorme terugval. Vaak is deze gekoppeld met mijn geestelijk welbevinden, alsook lichamelijke symptomen. De “holistische” benadering maakt dat ik wordt geaccepteerd zoals ik ben. Stress, mijn verleden waarbij ik slecht voor mijzelf zorgde en me verdoofde met middelen. Voor roken betaal je een prijs wat zich uit in de gezondheid van de mond. Oordeelloos benaderd worden. Gedragsverandering stimuleren maar op het tempo wat bij je past. Soms ook accepteren dat het is zoals het is en behouden wat er te behouden valt als vertrekpunt. “Beter worden” doe je zelf, niemand heeft dat toverstokje of kan je repareren als je zelf er verder ook niets aan doet. Naast parodontoloog Fokkema – uitermate intelligente bevlogen vakman – ook aan de mondhygiëniste vele complimenten met haar benadering, haast zalvende “wellness” aanpak wanneer je gebit grondig schoon wordt gemaakt. De gekte van de dag glijdt van je af wanneer je in haar stoel ligt. Daarnaast de telefonisten en de anderen die samen een team vormen en op elkaar zijn afgestemd. Als in een cadans ook met mij. Ik zou willen dat een tandarts hier aan deelnam die achter deze filosofie staat. Wellicht voor in de toekomst een waardevolle aanvulling.
Met angst ga ik altijd naar de tandarts. Maar bij de Parodontologie Praktijk Fokkema doet iedereen zijn uiterste best om je op je gemak te voelen. Ook wordt er continu goed uitgelegd waar men mee bezig is. Dat vind ik heel prettig.
Je merkt meteen dat er bij de praktijk een positieve werksfeer heerst. Dat vertaalt zich ook in de persoonlijke benadering. Alles gebeurt in overleg. Bij de behandeling staat centraal dat jij leert hoe je je gebit het beste schoon kunt houden en dit wordt aangevuld met parodontale behandelingen en eventuele ingrepen, zoals een flapoperatie. De positieve aanpak werkt zeer bevorderend voor de motivatie en dat is misschien wel de belangrijkste factor bij een goede gebitsverzorging.
Mijn ervaring is op alle fronten positief. Goede uitleg, goede instructie, een helder behandelplan met dito inzicht in de kosten, alle medewerkers waar ik contact mee heb gehad zijn prettig in de omgang, invoelend en attent. Alle behandelingen heb ik als goed en zorgvuldig ervaren.
Ik kom graag naar de praktijk. Wordt er altijd vriendelijk ontvangen en professioneel behandeld. Ik heb geen enkele negatieve opmerking over deze praktijk en de medewerkers. Super allemaal.
De medewerkers zijn allemaal ervaren mensen die weten hoe de problematiek van de patiënt moet worden aangepakt en dit ook op een duidelijke en prettige manier kunnen overbrengen. Ook op de ondersteuning door de receptie is niets aan te merken, erg vriendelijke benadering.
Ik ervaar de praktijk en haar medewerkers als heel vriendelijk en deskundig. Je wordt echt op je gemak gesteld en wordt goed en snel geholpen. Er wordt de tijd voor je genomen en aandachtig naar je geluisterd. De behandeling wordt goed op je behoeftes afgestemd. Ik ben zeer tevreden.
Enkele jaren geleden klopte ik aan de deur van de Parodontologie Praktijk Fokkema. Hier vond ik een team van vriendelijke en vakbekwame mensen. Er heerste een goede sfeer in de praktijk waar de aandacht voor de mens op de eerste plaats is. De behandelingen, de goede gesprekken en adviezen van de mondhygiënisten en vooral de professionele aanpak en inzet van Dr. Fokkema gaven me vertrouwen in. Ik kom er nog steeds regelmatig voor controle, behandeling en advies. Ik voel me er in goede handen en ik ben er erg dankbaar voor alle goede zorgen en fijne gesprekken.