Frederiek vierde haar 12½-jarig jubileum bij de PPF – Parodontologie Praktijk Fokkema B.V. – ‘s-Hertogenbosch

Parodontologie Praktijk Fokkema

is een verwijspraktijk voor tandvleesproblemen. Dit houdt in dat je een verwijzing van de eigen tandarts of mondhygiënist nodig hebt om een afspraak te maken. Onder het item Parodontologie tref je informatie aan over het werkgebied van de parodontoloog en wanneer een verwijzing zinvol is, maar ook wat parodontitis is en wat de relatie is tussen tandvleesontstekingen en de algemene gezondheid.

Terug naar overzicht

Frederiek vierde haar 12½-jarig jubileum bij de PPF

Alle assistentes van de PPF gingen haar al voor, maar Frederiek van Asseldonk is de eerste mondhygiënist die deze mijlpaal heeft bereikt. Eerder waren ook andere mondhygiënisten, waaronder Caroline Rozendal, Rianne Kesseler en Heidi Kivits, lange tijd trouw gebleven aan de PPF maar bereikten niet deze jubileumstatus.

Het is niet alleen bijzonder dat Frederiek de langst zittende mondhygiënist van de PPF is, maar ook hoe zij haar loopbaan bij de PPF startte. Zij kwam niet via een beroepsopleidende stage de praktijk binnen, zoals dat tot die tijd gebruikelijk was in de PPF, maar via een open sollicitatie. Eén van de interieurverzorgsters die destijds werkzaam was in de PPF en ook oppas bij Frederiek thuis, attendeerde haar op een aankomende vacature. Frederiek twijfelde geen moment en trok de stoute schoenen aan en deed een paar maanden later haar intrede in de parodontologie als inmiddels ervaren professional.

Al snel bleek dat de setting van een parodontologie praktijk Frederiek erg paste en de PPF haar bracht wat zij al die jaren miste in de algemene praktijksetting, waardoor ze meer voldoening kon halen uit haar klinische werkzaamheden. Na een succesvolle inwerkperiode volgde Frederiek als geen ander de behandelwijze en filosofie van de PPF op en nam zij uiteindelijk de werkzaamheden over van Caroline, die 10 jaar in de PPF als mondhygiënist werkzaam was en na een verhuizing richting het oosten van het land haar leven niet meer kon combineren met het werk in de PPF en helaas afscheid moest nemen.

De jaren daarna ontwikkelde Frederiek zich steeds verder als mondhygiënist in de parodontologie en verdiepte zij zich middels interne en externe scholing en training. Inmiddels is Frederiek senior mondhygiënist en zeer succesvol in het behandelen van ernstige parodontale problemen en wordt zij geprezen door haar patiënten vanwege haar buitengewoon vriendelijke en geduldige omgangsvorm en bovenal respectvolle houding.

Sinds enkele jaren ondersteunt Frederiek de werkzaamheden van de parodontoloog door ook periodieke herbeoordelingen uit te voeren in situaties, die inmiddels onder controle zijn. Door deze uitbreiding van taken heeft Frederiek haar werk in de parodontologie zich nog verder verdiept en daarmee een toegevoegde waarde gegeven aan het werken als mondhygiënist.

Foto’s van de feestelijk aangeklede koffieruimte in de praktijk en het gezamenlijk etentje ter gelegenheid van het 12½ jarig jubileum van Frederiek. 

          

Frederiek werd eind juli van dit jaar tijdens de koffiepauze in het zonnetje gezet en door al haar collega’s in een feestelijk versierde kantine verrast met een gepersonaliseerde taart en een bos bloemen. Schelte Fokkema feliciteerde Frederiek met dit heugelijke jubileum en blikte terug op de afgelopen 12½ jaar dat Frederiek werkzaam is in de PPF. Na afloop van zijn speech nodigde hij Frederiek uit voor een gezamenlijk etentje, dat eind oktober plaats vond in aansluiting op het jaarlijks praktijkuitje van de PPF (op de rechter foto ontbreekt Marie-José Verstegen).

Publicatiedatum: 14-11-2021