Preventie van tandvleesontsteking – Parodontologie Praktijk Fokkema – ‘s-Hertogenbosch

Parodontologie Praktijk Fokkema

is een verwijspraktijk voor tandvleesproblemen. Dit houdt in dat er altijd een verwijzing van de eigen tandarts of mondhygiënist nodig is om een afspraak te kunnen maken. Lees op deze site meer over wat een parodontoloog doet of wat parodontitis is en ontdek wanneer een verwijzing zinvol kan zijn. Let op als je binnenkort een afspraak in onze praktijk hebt, beantwoord dan vooraf de triagevragen met betrekking tot het coronavirus.

Preventie van tandvleesontsteking

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. Je kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor jouw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige je gebit te laten controleren. Op www.allesoverhetgebit.nl vind je veel praktische informatie over hoe je je gebit mooi en gezond kunt houden.

Voorkomen van parodontitis

Bloedend tandvlees betekent dat er sprake is van tandvleesontsteking (gingivitis), die zich verder kan uitbreiden naar het wortelvlies en kaakbot (parodontitis). Negeer dit signaal niet, maar onderneem actie om het tandvlees weer gezond te krijgen. Tandplak veroorzaakt ontstoken tandvlees. Het is daarom van belang om je mond goed schoon te houden. Hulpmiddelen bij het schoonhouden van je mond kunnen zijn: (elektrische) tandenborstel, tandpasta, tandenstokers, tandzijde of floss, ragers, gaas en/of een tongschraper. Overleg altijd met je tandarts of mondhygiënist welke hulpmiddelen voor jou het meest geschikt zijn.

Wij werken momenteel nog aan deze pagina om de informatie beter te laten aansluiten op onze praktijkvoering en behandelfilosofie.