de coronamaatregelen getroffen door de Parodontologie Praktijk Fokkema te 's-Hertogenbosch

Parodontologie Praktijk Fokkema

is een verwijspraktijk voor tandvleesproblemen. Dit houdt in dat er altijd een verwijzing van de eigen tandarts of mondhygiënist nodig is om een afspraak te kunnen maken. Lees onder het item Parodontologie meer over wat een parodontoloog doet of wat parodontitis is en ontdek wanneer een verwijzing zinvol is. Let op als je binnenkort een afspraak in onze praktijk hebt, houd je dan aan de basisadviezen voor de verspreiding van het coronavirus en bekijk onze maatregelen.

Coronamaatregelen

Nederland is weer open en ook in de mondzorg geldt de stringente triage* niet meer. Dit betekent dat als je klachten hebt maar een negatieve zelftest, jouw afspraak in onze praktijk gewoon door kan gaan. Ook als een huisgenoot positief is getest op corona, maar jij hebt geen klachten dan hoef je niet meer in quarantaine en mag je gewoon weer onze praktijk bezoeken.

Heb je twijfels over de regels voor isolatie of quarantaine dan adviseren wij je de speciale site van de overheid, quarantainecheck, te bezoeken om te controleren welke situatie op jou van toepassing is. In de praktijk blijven wij nog wel de social distancing regel hanteren als ook bepaalde hygiëneregels.

De weerbaarheid tegen het virus is toegenomen net als de groepsimmuniteit, maar het virus is er nog steeds. Daarom blijft het verstandig om je aan de basisadviezen en maatregelen te houden, die de verspreiding van het coronavirus beperken.

* volgens de richtlijnen van de Leidraad Mondzorg Corona, opgesteld door een speciaal daarvoor opgerichte commissie door de beroepsverenigingen van tandartsen en mondhygiënisten  

Je mag de praktijk (voorlopig) NIET bezoeken als:

  • je corona hebt
  • je in (thuis)isolatie of thuisquarantaine zit of zou moeten zitten, doe bij twijfel de quarantainecheck.

Als je één van bovenstaande items met JA kunt beantwoorden of naar aanleiding van de quarantainecheck van de Rijksoverheid het advies is om in isolatie of quarantaine te gaan, verzoeken we je de praktijk te bellen. We zullen de geplande afspraak annuleren en in overleg deze verzetten naar een tijdstip waarop behandeling wel weer mogelijk zal zijn of anders voorlopig uitstellen.

Gedragsregels in de praktijk

  • kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk, tenzij het echt niet anders kan
  • houd voldoende afstand (1,5 m) tot anderen in de praktijk
  • raak geen deurklinken aan, behalve die van de voordeur, en geen oppervlakken
  • schud elkaar geen hand
  • leg persoonlijke eigendommen op de daarvoor aangegeven plaats in de behandelkamer

Dragen van een mondkapje

De regels rondom het dragen van een mondkapje, of eigenlijk een mondneusmasker genoemd, zijn steeds veranderd en opnieuw bijgesteld. Daarom benoemen wij voor de duidelijkheid de regels die in de PPF gehanteerd worden. De overheid heeft momenteel het dragen van een mondkapje alleen nog maar verplicht gesteld in de luchtvaart. Daarom is het in onze praktijk ook niet meer verplicht om een mondkapje te dragen, maar mag wel als je jezelf er veiliger bij voelt of anderen met een kwetsbare gezondheid wilt beschermen. Het is dan wel belangrijk om geen stoffen of zelfgemaakt mondkapje te dragen maar een medisch wegwerpkapje.

Spoedzorg bij positieve COVID-19 test

In het geval van een coronabesmetting is spoedzorg bij acute (pijn)klachten uiteraard altijd mogelijk. Hiervoor worden uiteraard strenge voorzorgsmaatregelen getroffen die afwijken van bovenstaande en daarom dien je in het geval van een acute pijnklacht met een positieve COVID-19 test telefonisch contact op te nemen met onze praktijk. Daarnaast geldt dat wij je enkel kunnen behandelen als je al verwezen bent naar onze praktijk en dat de acute pijnklacht een tandvleesprobleem betreft, anders is het beter om contact op te nemen met je tandarts. Verder zal in eerste instantie de parodontoloog telefonisch contact met je opnemen om de klacht nader te bespreken, want een bezoek aan de praktijk is in dit soort situaties lang niet altijd noodzakelijk.

ALLEEN SAMEN KRIJGEN WE CORONA ONDER CONTROLE. WE REKENEN OP JE!