de coronamaatregelen getroffen door de Parodontologie Praktijk Fokkema te 's-Hertogenbosch

Parodontologie Praktijk Fokkema

is een verwijspraktijk voor tandvleesproblemen. Dit houdt in dat je een verwijzing van de eigen tandarts of mondhygiënist nodig hebt om een afspraak te maken. Onder het item Parodontologie tref je informatie aan over het werkgebied van de parodontoloog en wanneer een verwijzing zinvol is, maar ook wat parodontitis is en wat de relatie is tussen tandvleesontstekingen en de algemene gezondheid.

Coronamaatregelen

Er gelden geen specifieke coronamaatregelen meer in Nederland, omdat er voldoende afweer  binnen de bevolking is opgebouwd, waardoor er nog maar weinig mensen ernstig ziek worden. Door dit besluit geldt er ook in de mondzorg geen Leidraad* meer met stringente richtlijnen.

Dit betekent dat jouw afspraak gewoon door kan gaan ook al heb je milde griep- of verkoudheidsklachten. Houd je echter altijd aan de basisadviezen en houd bij luchtweginfecties afstand van anderen, zeker als het gaat om personen met een kwetsbare gezondheid of ouderen.

Ook al is de weerbaarheid tegen het virus toegenomen het virus is er nog steeds en daarom blijft het verstandig om je aan de adviezen voor het voorkomen van luchtweginfecties te houden. Om dezelfde reden blijven wij in onze praktijk extra hygiëneregels volgen.

* de Leidraad Mondzorg Corona wordt opgesteld door een commissie vanuit de beroeps- verenigingen van tandartsen en mondhygiënisten

Gedragsregels in de praktijk

  • houd voldoende afstand (1,5 m) tot anderen in de praktijk
  • raak geen deurklinken aan, behalve die van de voordeur, en geen oppervlakken
  • schud elkaar geen hand
  • leg persoonlijke eigendommen op de daarvoor aangegeven plaats in de behandelkamer

Dragen van een mondkapje

Het dragen van een mondneusmasker is nergens meer in Nederland verplicht en daarom is het dragen van een mondkapje in de Parodontologie Praktijk Fokkema ook niet verplicht, maar mag wel als je een kwetsbare gezondheid hebt of anderen met een kwetsbare gezondheid wilt beschermen. Het is dan belangrijk om geen stoffen of zelfgemaakt mondkapje te dragen maar een medisch wegwerpkapje van het type IIR of een FFP2 masker. Meer informatie hierover vind je op de site van de Rijksoverheid.

Spoedzorg bij positieve COVID-19 test

In het geval van een coronabesmetting is spoedzorg bij acute (pijn)klachten uiteraard altijd mogelijk. Hiervoor worden strengere voorzorgsmaatregelen getroffen die afwijken van bovenstaande en daarom dien je in het geval van een acute pijnklacht met een positieve COVID-19 test telefonisch contact op te nemen met onze praktijk. Daarnaast geldt dat wij je enkel kunnen behandelen als je al verwezen bent naar onze praktijk en dat de acute pijnklacht een tandvleesprobleem betreft, anders is het beter om contact op te nemen met je eigen tandarts. Verder zal in eerste instantie de parodontoloog telefonisch contact met je opnemen om de klacht nader te bespreken, want een bezoek aan de praktijk is in dit soort situaties lang niet altijd noodzakelijk.