de coronamaatregelen getroffen door de Parodontologie Praktijk Fokkema te 's-Hertogenbosch

Parodontologie Praktijk Fokkema

is een verwijspraktijk voor tandvleesproblemen. Dit houdt in dat er altijd een verwijzing van de eigen tandarts of mondhygiënist nodig is om een afspraak te kunnen maken. Lees onder het item Parodontologie meer over wat een parodontoloog doet of wat parodontitis is en ontdek wanneer een verwijzing zinvol is. Let op als je binnenkort een afspraak in onze praktijk hebt, houd je dan aan de basisadviezen voor de verspreiding van het coronavirus en bekijk onze maatregelen.

Coronamaatregelen

In de mondzorg geldt de stringente triage* niet meer, dit betekent dat als je klachten hebt maar een negatieve zelftest, jouw afspraak in onze praktijk gewoon door kan gaan. Ook als een huisgenoot positief is getest op corona, maar jij hebt geen klachten dan hoef je niet meer in quarantaine en mag je gewoon onze praktijk bezoeken.

De regels voor thuisblijven (quarantaine) zijn met andere woorden vervallen en alleen de isolatieregel bij een positieve zelftest geldt nog. Heb je twijfels over de regels voor isolatie? Bezoek ter controle de speciale site van de overheid: quarantainecheck.

De weerbaarheid tegen het virus is toegenomen, maar het virus is er nog steeds en daarom blijft het verstandig om je aan de basisadviezen te houden. Om dezelfde reden blijven wij in onze praktijk de social distancing regel hanteren net als extra hygiëneregels.

* volgens de richtlijnen van de Leidraad Mondzorg Corona, opgesteld door een speciaal daarvoor opgerichte commissie door de beroepsverenigingen van tandartsen en mondhygiënisten  

Je mag de praktijk (voorlopig) NIET bezoeken als:

  • je corona hebt

Wij verzoeken je de praktijk te bellen. We zullen de geplande afspraak annuleren en in overleg deze verzetten naar een tijdstip waarop behandeling wel weer mogelijk zal zijn of anders voorlopig uitstellen.

Gedragsregels in de praktijk

  • kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk, tenzij het echt niet anders kan
  • houd voldoende afstand (1,5 m) tot anderen in de praktijk
  • raak geen deurklinken aan, behalve die van de voordeur, en geen oppervlakken
  • schud elkaar geen hand
  • leg persoonlijke eigendommen op de daarvoor aangegeven plaats in de behandelkamer

Dragen van een mondkapje

De regels rondom het dragen van een mondkapje, of beter gezegd een mondneusmasker, zijn steeds veranderd en opnieuw bijgesteld, maar momenteel is het dragen van een mondneusmasker nergens meer in Nederland verplicht, ook niet meer in de luchtvaart. Daarom is het dragen van een mondkapje in de Parodontologie Praktijk Fokkema ook niet meer verplicht, maar mag wel als je een kwetsbare gezondheid hebt of anderen met een kwetsbare gezondheid wilt beschermen. Het is dan belangrijk om geen stoffen of zelfgemaakt mondkapje te dragen maar een medisch wegwerpkapje van het type IIR of een FFP2 masker. Meer informatie hierover vind je op de site van de Rijksoverheid.

Spoedzorg bij positieve COVID-19 test

In het geval van een coronabesmetting is spoedzorg bij acute (pijn)klachten uiteraard altijd mogelijk. Hiervoor worden strenge voorzorgsmaatregelen getroffen die afwijken van bovenstaande en daarom dien je in het geval van een acute pijnklacht met een positieve COVID-19 test telefonisch contact op te nemen met onze praktijk. Daarnaast geldt dat wij je enkel kunnen behandelen als je al verwezen bent naar onze praktijk en dat de acute pijnklacht een tandvleesprobleem betreft, anders is het beter om contact op te nemen met je eigen tandarts. Verder zal in eerste instantie de parodontoloog telefonisch contact met je opnemen om de klacht nader te bespreken, want een bezoek aan de praktijk is in dit soort situaties lang niet altijd noodzakelijk.